Menu board w restauracji szybkiej obsługi – funkcje i zastosowanie

Mężczyzna zamawia jedzenie na wyświetlaczu LED

Artykuł partnera.

Reklama czy informacja sprzedażowa powinny przede wszystkim przykuwać uwagę osób, które potencjalnie mogą skorzystać z naszej oferty. Decydując się na wyświetlacze LED w restauracji typu fast food, można znacznie zwiększyć szansę, że klient zatrzyma się, by zapoznać się z dostępnymi produktami lub aktualnymi promocjami. Jakie korzyści zapewniają propozycje firm takich jak Samsung?

Wyświetlacze LED dla branży gastronomicznej

Ekrany Samsung SMART LED Signage to nowoczesna technologia, która przykuwa uwagę potencjalnych klientów. Restauracje szybkiej obsługi stają się coraz bardziej nowoczesne, wdrażając kolejne innowacyjne rozwiązania w zakresie reklamy i prezentacji oferty. Podstawą jest tutaj szybkie dotarcie do zainteresowanych osób w odpowiednim momencie, a także przedstawienie dostępnych produktów w atrakcyjny sposób. Wysoka jakość obrazu oraz szerokie możliwości personalizacji wyświetlanych treści to jedne z najważniejszych kwestii w przypadku wyboru urządzeń menu board dla restauracji szybkiej obsługi.

Wyświetlacze LED to propozycja dla lokali, które chcą skutecznie przyciągnąć uwagę klientów i zatrzymać ją na dłużej. Zastosowanie technologii LED pozwala osiągnąć odpowiednie parametry obrazu – kluczowe znaczenie mają kwestie takie jak jasność, kontrast oraz odwzorowanie kolorów. W ofercie Samsunga można znaleźć spory wybór urządzeń o różnych funkcjach, cechach i rozwiązaniach konstrukcyjnych. Dzięki temu możliwe jest bezproblemowe wyposażenie zarówno wnętrza restauracji, jak i terenu dookoła lokalu, a także kiosków obsługi. W przypadku reklam umieszczanych na zewnątrz warto zwrócić uwagę na wysoką odporność na warunki atmosferyczne, jak również automatyczne dostosowanie poziomu jasności do oświetlenia.

Jakie korzyści zapewnia menu board w restauracji szybkiej obsługi?

Marketing z wykorzystaniem nowoczesnych technologii ma sporo zalet. Jedną z nich jest możliwość przykucia uwagi klientów przez odpowiednie wrażenia wizualne. To z kolei bezpośrednio wpływa na odczucia związane z wizytą w danym lokalu, jak również liczbę oraz wielkość zamówień. Kolorystyka i nasycenie barw mają ogromne znaczenie dla odbioru treści. Z tego względu warto postawić na produkty wyposażone w ekrany korzystające z najnowszych rozwiązań, które zwiększają jakość obrazu.

Menu board w restauracji szybkiej obsługi daje ponadto ogromne możliwości konfiguracji, co pozwala na dostosowanie wyświetlanej treści pod kątem zmian w menu, pory dnia, aktualnych promocji czy grupy docelowej. Dodatkowo wyświetlacze LED mogą pozwolić na wyższą efektywność za sprawą usprawnienia obsługi klienta z użyciem infokiosków do składania zamówień. Cyfrowy format zapewnia bardzo łatwą obsługę bez potrzeby instalowania nowych materiałów marketingowych. Takie czynności mogą być dodatkowo wspierane przez wykorzystanie dedykowanych systemów zarządzania treścią urządzeń digital signage, takich jak MagicINFO.

Menu board w restauracji szybkiej obsługi: typy i zastosowanie

Wśród urządzeń dostępnych w ofercie firmy Samsung znaleźć można wyświetlacze LED o wielu funkcjach i zastosowaniach, przeznaczone zarówno do użytku zewnętrznego, jak i wewnętrznego. Tak szeroki wybór pozwoli na wyposażenie nie tylko samego lokalu, lecz także terenu wokół niego, by zachęcić kolejnych klientów. Produkty z serii Samsung SMART LED Signage wyróżniają się wysoką rozdzielczością obrazu oraz obecnością rozwiązań zwiększających poziomy kontrastu i jasności.

Propozycje południowokoreańskiej firmy obejmują rozwiązania takie jak zewnętrzny cyfrowy menuboard, który pozwala na wyraźną prezentację treści w dowolnych warunkach pogodowych i oświetleniowych, zapewniając także odporność na deszcz i pył. Monitor witrynowy wyposażony w panel LED o wysokiej jasności może wyświetlać czytelny obraz nawet w bezpośrednim świetle słonecznym, a szybki i sprawny montaż to gwarancja łatwych napraw, konserwacji i aktualizacji. Menu board w restauracji szybkiej obsługi powinien także oferować odpowiednio duże kąty widzenia, by wyświetlane treści były widoczne niezależnie od pozycji osób, które znajdują się w restauracji lub jej okolicy.

Produkty tego typu to także szansa na usprawnienie obsługi klienta wtedy, gdy regulacje sanitarne uniemożliwiają lub utrudniają bezpośredni kontakt. Umieszczenie menu na ekranie zewnętrznym pozwala zapoznać się z ofertą przed dokonaniem zamówienia i odbiorem w systemie drive-through. Dzięki temu produkty mogą być sprzedawane również w sytuacji, gdy klienci nie mogą wejść do wnętrza lokalu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Strona korzysta z plików cookies, aby korzystać z naszego portalu zaakceptuj - politykę prywatności.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close